Senaste Inlägg

20/9 2010; hay ho let's go

Tjenare
Ska snart ta bussen ner till staden för att ta min andra Hepatit A+B spruta.. Jag är lite orolig dock att jag har rubbat balansen mellan antikropparna då man egentligen borde ta den andra sprutan cirka en månad efter den första, jag tog min i slutet av Maj månad... Som vi kanske förstår var det cirka fyra månader sedan :o
Jag ska även se om de utför Turberkulintest, något jag också behöver bevisa mig immun för (Turberkulos). It's alot..

Träningen igår gick bättre än förväntat. Jag lyckas slå runt på två dubbel sträckta bak på tumbling. Blev lite förvånad över mig själv men fyf*n sicken träningsvärk jag har just nu. Däckade 1,5 timme på soffan när jag kom hem. Skönt.

Off to le buss, adios

/alex

19/9 2010; If you got the money

Men tjena Sverige!

Efter att ha frågat en hel del läkare & vårdkliniker om de kunnat hjälpa mig med blodproverna var jag nära på att ge upp. Det finns verkligen ingen ordning i vårt sjuksystem. Jag ringde till sjukhuset för att fråga hur jag skulle gå tillväga, de sa att jag skulle vända mig till min lokala vårdcentral så att de i sin tur kunde skriva en remiss till mig om vilka blodprov jag behövde utföra - som de sedan skulle skicka tillbaka till sjukhusets blodcentral (eller något liknande) så att de kunde utföra blodproven. Jag ringde såklart till min vårdcentral & bad om just detta, en remiss till mina prover. Kvinnan jag talade med hade aldrig hört något liknande och istället för att lyssna på vad jag hade att säga var det precis som hon totalignorerade allt jag sa & försökte intala mig att något sådant utför de inte där. Jag ringde upp senare igen då hon rådfrågat en av läkarna på vårdcentralen, som även hon inte hade en aning om vad jag talade om. Så efter cirka tjugo minuters struntprat slängde receptionisten (eller vem kvinnan nu än var) ur sig två telefonnummer, ett var till en annan klinik hon tyckte jag skulle kontakta & det andra var till en "around the world" vaccinationsstudio. Jag blev lite frustrerad men bestämde mig för att kolla upp ställena. Något jag reagerade direkt på var att på vaccinationsklinikens hemsida under "allmäna frågor & svar" stod det såhär:

- "Jag har blivit sjuk efter min influensaspruta så nu vågar jag inte vaccinera mig mot något liknande igen. Hur gör jag?"

Och svaret till detta var:

- "Influensavaccinet är ett utdött virus. Du har alltså blivit sjuk innan du tog sprutan & nu är det vaccinet som får skulden".

Vad i hela friden är det för ett svar?? nej fy fan. Personen som besvarade detta kan inte ha mycket mellan pannbenet. Självklart är detta ingen vaccinationsklinik jag kommer att vända mig till för kommande vaccinationer. Never. Jag kan ju inget annat än att TACKA min lokala vårdklinik för att tipsa mig om en sådan ytterst utmärkt vaccinationsklinik. Sen å andra sidan har jag redan vaccinerats & det var inte det jag behövde hjälp med....

Inte nog med att jag kände mig dåligt behandlad av kvinnan på vårdkliniken, hon hade även maken till att bli upprörd över att jag inte hade varit hos de tidigare. Jag råkade nämna att min privatläkare (husläkare) hade nekat mig blodproverna & att jag blivit tipsad av sjukhuset att de (vårdkliniken) skulle skriva en remiss till mig. Kvinnan flög ju för bövelen upp i taket och vägrade släppa att jag varit hos en privatläkare istället för att direkt vända mig till dem vid varje sjukdomstillfälle. Jag har aldrig varit där, varför i hela friden ska jag då vända mig dit om jag verkligen inte behöver deras hjälp? De får pengar för att jag är inskriven där & det finns ingen som helst policy att en person inte får vända sig till andra kliniker/läkare för att söka hjälp. Nej, tvärtom det står tillochmed i dokumenten vi fick hem att en person har ingen skyldighet att enbart söka hjälp hos sin vårdklinik, de får använda sig utav vilken privat (eller kommunal) vårdform de helst befarar. bleh.. blir så trött på en del folk.

Anyway, nu har jag äntligen fått tag på en person vars kunskaper kommer förhoppningsvis att hjälpa mig hela vägen. Personen i fråga heter Dr. Carl-Olof Welin (verkar på citykliniken i Malmö tror jag) och verkar väldigt kompetent i sakfrågan. Han tar hand om bla. visumansökningar till USA, Australien & Nya Zeeland. Han verkade innerligt intresserad i att hjälpa mig och visste direkt hur jag skulle gå tillväga.

Tänk att jag själv ska behöva, genom egna kontakter, luska fram vem jag behöver vända mig till för att få hjälp. Det är helt absurt att man får så dålig hjälp (från privatläkare som kommunala vårdkliniker) i detta landet. Svenska politiker drar sig inte för att skryta om hur bra Sveriges Hälso- & sjukvård är, men att något så enkelt som att mäta antikropparna i en blodtyp ska vara så "främmande" är ganska komiskt.

För att helt bryta från allt som har med vårdkliniker att göra så är det valdagen idag!
Jag hoppas innerligt att svenska folket har lyssnat på & tagit del av debatterna som rått innan denna dag och röstar efter vad de tycker är rätt & inte på vad andra säger till en att rösta.

Något jag tycker är väldigt dystert är när politik bryter gemenskapen mellan två personer för att de tycker olika inom diverse sakfrågor, dvs. håller på olika parti. Det är precis som att politik informellt bestämmer över hur personerna i dess omgivning ska kunna interagera med varandra. Jag personligen tycker att alla får rösta på vad de vill, men var öppna för andra partier. Bli inte inskränkta & tracka ej ner på vad andra har att säga som inte överensstämmer med vad just du står för. Var öppen för debatt. Det är inte fel att tycka olika inom olika sakfrågor och det är absolut inte fel att hålla med motpartern i andra.
Jag tror att människor är ganska "nitiska" när det kommer till politik. En hel del röstar på det parti de alltid röstat på. Många deltar inte aktivt i debatter för att höra andra partiers ståndpunkter och drivkrafter till att förbättra Sverige. De är 'nöjda' med tillvaron. Det är ganska synd då de mycket väl kan vara så att ett annat parti gynnar personerna i fråga bättre än det de lägger sin röst på. De handlar av vana, inte av intresse.
Nu är det klart så att detta verkligen inte gäller alla då de flesta, förhoppningsvis, bryr sig om vad politiken medför & vet exakt vilket parti som just de vill lägga sin röst på (utan utomstående påverkan el. för den delen grupptryck). Men som sagt; be open-minded, you never know what's to come!


För att igen avvika från föregående topic så är det så att jag (most likely) kommer att köra mitt första gymnastikpass på x-antal månader idag! very interesting.. Dock befarar jag över den träningsvärk som isf. kommer att uppdagas under morgondagen. But its worth it, tror jag.. :)


- oj.. så du behöver verkligen ta blodproverna. Det kommer att kosta dig mycket........
- Ja, men HUR mycket?
- no comments * (C) doctors



Over n' out
/alex

12/9 2010; London ways

Hey, doin' fine yeh?

Kom nyss hem från London. Det var very much fun, had a great time!

Anledningen till att vi, jag & pelle, drog till London var för att se Muse live at Wembley Stadium. För mig kom det väldigt spontant, samma vecka som vi åkte faktiskt. Rätt skönt att göra så ibland, att bara dra när man känner för det.
 Vi hade enbart handbagage med oss, vilket fungerade prima. Mindre att hålla reda på & lätt att bära runt på. Vi checkade in på Clink hostel vid kings cross, slängde in väskorna & begav oss till Wembley stadium. Det var verkligen gigantiskt. 
  Efter lite fish & chips nere i själva "byn" som bredde ut sig runt stadium köpte vi våra mycket fina muse t-shirts. Pumpade till hundra gick vi in & köpte oss lite öl. Det var en häftig känsla när man gick in till sin "seatsection", man kände sig ganska så liten där man stod med drickan i ena handen & biljetten i andra blickandes ned mot själva ståplatsytan. 
  Förbanden White Rabbit & The Big Pink inledde konserten. De var väldigt tråkiga.. as in very boring.. Allt lät likadant, shocking :E
 När Lilly Allen drog igång var där desto mer folk, mörkret hade börjat lägga sig & stämningen började sprudla i arenan. De hade "rockat till" Allens låtar, vilket gjorde att de blev desto bättre live än på skivan. Hennes röst kan man inte klaga på heller, she sure had it going for her:)
 När Muse drog igång fylldes arenan med galenskap av alla dess slag. Riktigt äckligt jävla begåvat bra var de. All respekt till Muse för deras sensationella musiktalang. Glömmer det aldrig, kungligt!

Efter Muse drog vi till Clink Hostel igen, somnade ganska snabbt för att sedan bege oss iväg relativt tidigt dagen därpå. Sightseeing stod på listan & blev även så hela dagen. Vi surrade runt med underground subway hit & dit i London & hann se en hel del under dagen.
 Harrods var intressant. Där fanns verkligen det mesta man kan tänka sig. Rundturen i köpcentrat slutade med ett bluesjam på två av flyglarna mellan en av de anställda vid musiksektionen & en nyfiken & välutbildad musiker till kund. Såklart var det Pelle som insiperade de två musikerna till att jamma efter att ha testspelat ett piano & imponerat med sin skicklighet i den klassiska stilen, något som han enbart hart lärt sig behärska inom cirka ett års tid.
 
Resan slutade med lite pubbande (Camden area), fyllt med livemusik & engelsktalande kineser, för att till slut bidra till en relativt graciös kraschlandning på flygplatsen Stansted någon gång under tidig morgon (eller sen kväll?!).

Något att tänka på;
 
x Göteborg har två flygplatser: Göteborg (City) aka. Säve flygplats & Göteborg Landvetter Flygplats. Kolla noga upp vilken av dem ni ska åka från innan ni beger er. Kör man Mot Göteborg City skyltas man ut till Landvetter flygplats (vilken ligger utanför GBG). Ska ni då till Säve flygplats ska ni helt enkelt köra vidare in mot City. Det kommer att skyltas igen, men denna gången mot Säve.
 Vi höll på att missa flyget då vi åkte till Landvetter flyplats istället för Säve. Pelle lyckades dock slingra sig fram på vägarna i superspeed vilket gjorde att vi hann precis innan gaten vid Säve Airport stängde :) luckeeh us!

x Clink Hostel funkar finfint. Det ligger centralt & kostar enbart 17 pund / dygn. Det verkar vara populärt så boka i tid.


Some pictures;





















Cheers
/alex

9/9 2010; & there goes the boom

Howdy
Imorgon bär det av till London för att se Muse live at Wembley Stadium:)
Sitter just nu och letar upp lite bra ställen man ska besöka under helgen, lär ju vara mycket liv i staden. Har ni några bra tips på vad vi kan besöka så hör gärna av er!

White Rabbits, The Big Pink & Lily Allen är förbanden till Muse. Kaninerna & den stora rosa kan jag gärna vara utan, verkar riktigt tråkiga. Lily Allens texter är dock rätt genialiska;) Synd att inte Hurts var ett av förbanden.. Hade suttit helt klockrent.

Fick förresten reda på att blodproverna inte kostar så mycket. Totalt kanske det går på 1200 kr (or so) för alla de prover jag behöver combined. Jag hade förväntat mig en hel del mer med tanke på läkarnas reaktioner... Detta var ju ingenting. owell, mycket bra för mig iaf:) Ska bara finna någon som kan skriva en remiss, allt är så segt i detta landet. Verkligen, pinsamt att vi har ett sådant korrupt sjuksystem. De nämnde något om tre månaders väntetid, för ett par blodprover. Det låter ju faktiskt ganska x2000 för att vara Sverige,.....





- Infants do not qualify for a cabin baggage allowance... :(


Over n' out
/alex

7/9 2010; I got in

Hello people
Nu är det så att jag kom in på min utbildning!! Fick det verifierat idag via mail. Jag blir 100% antagen om jag skickar in blodproverna på de sjukdomar de kräver immunitet på.

Jag jublar inte än, har fortfarande ej fått reda på vad blodproverna kostar.. Förhoppningsvis är de inte så dyra. Isåfall blir det Nya Zeeland nästa år i fyra år framöver!!!! okej.. jag jublar kanske liiiite :))))))))))))))))



- Dont leave me stranded, I will explode.

/en glad alex

6/9 2010; fish & chips anyone?

På fredag bär det av mot London för att se Muse live i Wembley Stadium. It will be pretty awesome!
De spelar på fredag kväll. Åker hem på söndagen tror jag. Blir lite sightseeing & festande under helgen, icke helt fel :)

Ska se om jag hinner fixa nytt legg innan fredag, håller tummarna.



- We will be victorious!

have it
/alex


5/9 2010; I dont live in a dream

Hello
Jag har funderat på lite andra länder jag kan söka till, som tilltalar mig, ifall det inte skulle funka med blodproverna till AUT. Irland verkar ett bra land att studera i. Såvitt jag har hört kostar ej studierna där, det är alltså som i Sverige att man ej behöver betala för själva utbildningen. Där blir jag ju vips 400'000 kronor "rikare" vilket inte är helt fel (utbildningen vid AUT, NZ kostar cirka 100 papp per år). Sedan verkar många av de som tar examen vid universitet i Irland direkt åka till USA för att jobba, vilket inte heller låter så illa. Är ju trots allt en dröm jag har; att kunna jobba runt om i världen som sjukgymnast!

Andra länder jag gärna studerar i är Italien & Spanien, tvivlar dock på att de har sjukgymnastlinjen på engelska. De är ju ganska stolta över sin kultur & sitt språk, eloge till dem.

Idag skulle jag egentligen kört lite gymnastik igen (efter att ha tagit "paus" ett antal månader..). Blev tyvärr inte så då jag blev inringd till ett jobb, 100% OB. Who would be stupid enough to turn that down? :E

Har ställt in mig på att enbart resa till NZ som det ser ut just nu. Aldrig i livet att jag kommer punga ut med ett par tusen kronor för att få ett par totalt icke nödvändiga prover som ska bevisa min "redan bevisade" immunitet. Hell to the no! Det enda positiva med detta är att jag kan åka när jag vill utan att behöva vänta ytterliggare månader innan flytt. November verkar vara en bra månad att åka. Borta två till tre månader, kanske fira nyår i Sydney.. Fan, livet är så fullt av möjligheter!  Jag klagar inte;)

Just nu flödar The Pretty Reckless i mina hörlurar. Förvånansvärt att en 16 åring kan vara så bra, thumbs up! Gillar du rock a la Courtney Love så är de att rekommendera.


- Somebody mixed my medicine.. I dont know what I'm on.


/alex

3/9 2010; Koss experience

Hejsan. Jag heter alex och har ett beroende. Det är ett starkt beroende.. Jobbigt är det, väldigt jobbigt. Speciellt när jag inte får min dagliga dos. Ja, jag är beroende. Så enkelt är det. Men jag accepterar mitt beroende,. Det är en del av mig, går ej att vara utan.
Jag är inte här idag för att få hjälp att avstå från mitt beroende. Nej, jag är här för att berätta för alla er hur extremt bra det är att vara beroende. Den lyfter upp en tråkig & händelselös vardag. Den ger dig en nervpirrande känsla som enbart du upplever. Du kan bli lugn av den. Du kan bli galen av den. Ja, du kan i princip uppnå vilken önskad effekt du vill. Låter inte det bra? Mitt beroende tar med mig till platser jag annars aldrig skulle upplevt under en tråkig vardag. Yes, I'm telling you. It's a bloody lifesaver!

Så vad är då mitt beroende?

                                                                     Musik



         Picnote; köpte nya Koss lurar idag. Sicket öronknull!



/your addict


2/9 2010; said who?

Väntar på svar från en annan läkare (dvs. inte min husläkare) angående blodproverna. Ska de kosta ett par tusen eller inte, återstår att se!

Eftersom jag helst vill vara säker på att jag kommer in eller ej innan jag gör blodproverna så ska min kontaktperson vid Kilroy Education se om universitetet kan ge mig ett "Conditional Offer", vilket är ett antagningsbesked med villkoret att jag måste uppvisa/avklara de hälsokrav som utbildningen kräver innan jag får börja. Så det låter ju finfint.

Sitter just nu & lyssnar på slumdog millionaires moviesoundtrack, It's pretty awesome!
Vad sker annars.. ? Inte mycket faktiskt. Jobbar lite då & då, är iaf glad att jag fortfarande tjänar lite pengar & inte går helt arbetslös. Fick förlängt kontrakt med mitt nuvarande jobb, de kan i princip ringa in mig när de behöver mig. Om jag är available ofcourse.

Snart är det val. Förhoppningsvis gör min lilla valröst en skillnad, hah.. ye right. Ska iaf. stoppa den i "brevlådan" så får vi se vad som sker:) Vore komiskt, & historiskt, om valet hade avgjorts på en röst.

Får börja uppdatera bloggen lite oftare, skriva lite skit..


- Will you lay with me until the final bullet sing? (c) Unknown


Over n' out
//alex

1/9 2010; haha, eh.. heh,,,.

Nu har jag fått reda på annat håll, av en annan läkare, att blodprov är inget man gör inför utlandsstudier. Han sa, precis som min privatläkare, att det är vaccinationsintygen som gäller.

This is just great.

NEXT!

1/9 2010; konfunderad

Precis som titeln lyder sitter jag här & är väldigt konfunderad över hur jag ska göra med mina studier.
Inte nog med att ansökningsprocessen har tagit en evighet, nu visa det sig även att min ansökan fortfarande är 'incomplete'. De kräver att man ska skicka med testbevis (blodprovsresultat) på att man är immun mot de sjukdomar de kräver immunitet för. Det räckte alltså inte att skicka in mina vaccinationsbevis, som för sig visar att jag är vaccinerad - därmed immun mot sjukdomarna.

För ett par månader sedan var jag hos min privatläkare. Jag gick dit enbart för att bli nekad att göra blodprovstester. Enligt han kostar det tusentals kronor att framställa & universiteten (läs: enligt han) krävde enbart att man skickade in vaccinationsbevisen. Jag insisterade att så inte var fallet, det stod ju trots allt: "..need bloodtests attached to prove your immunity", eller något i den stilen i de A4 ansökningsblanketterna jag fick hem från universitetet. 

200 kronor fattigare & ett intyg att mitt hjärta slår 100% korrekt gick jag därifrån, surmulen och frustrerad över det som jag trodde var en dålig kommunikation mellan mig och min 'studievägledare'. Nu, ett par månader senare, visar det sig att jag verkligen behövde de där "väldigt dyra blodproverna" för att de ens ska se över min ansökan. Så nu återstår det att hitta någon som vet, och inte får en att känna sig helt blåst, hur jag ska gå tillväga med de där förbaskade blodproverna. (ett ord jag aldrig använt innan; förbaskade. Interesting..)

Är nu så fallet, att jag måste punga ut med ett x antal tusen kronor, vill jag iaf. vara 100% säker att jag kommer in på min utbildning. Är chanserna relativt små kommer utgifterna (för proven) bli desto onödigare då de flesta länder antagligen (no idea!) ej har en sådan policy att man behöver både vaccinationsbevis & blodprov som bevisar immuniteten. Annoying health & sciences policy, really..

owell, time will tell.....


-
Authority? AuTHORITY? I SPIT on the Authoritys, I AM A BLOODY AUTHORITY!* (c) guess?


// alex